GIULIA NAHMANY - SIMPLE BUT POWERFUL
GIULIA NAHMANY - SIMPLE BUT POWERFUL
GIULIA NAHMANY THE BLOG

In aceasta perioada, multi dintre noi ne petrecem timpul in armonia propriului camin. E important sa ascultam mai bine semnalele pe care corpul ni le transmite - cum ar fi durerea de spate.

Mai ales pentru cei care lucreaza de acasa, o provocare este sa improvizi un birou in locuinta, asadar lucreaza din bucatarie, de pe canapea sau din pat, in pozitii deloc benefice pentru coloana sau musculatura spatelui. 

De aici apar dureri, discomfort si, implicit, scaderea productivitatii. 

Chiar daca stam in casa, e important sa pastram o rutina sanatoasa si benefica. Mie spre exmeplu imi aduce linistela nivel psihic si fizic practica yoga 🙂

Cuvantul acestei perioade, din perspectiva mea, este ADAPTABILITATEA - iar prin acest articol imi doresc sa te ajut sa te adaptezi si sa iti oferi putin timp pentru tine, timp pentru cateva posturi de yoga ce te vor ajuta sacalmezi durerile de spate datorate unei posturi incorecte. 

Nu ai nevoie decat de o saltea si de dorinta de a te elibera din punct de vedere fizic si psihic! Iata 5 posturi ce te vor ajuta:

 

 • POSTURA COPILULUI (Balasana)

Despre: Incepe rutina ta Yoga cu aceasta postura  - e potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru avansati si te ajuta sa-ti intinzi extrem de bine coloana si sa detensionezi muschii. 

Beneficii: Este o postura simpla, relexanta, ce favorizeaza organele digestive, usureaza durerea de spate si stimuleaza fluxul de sange si fluide limfatice in partea superioara a corpului. De asemenea, calmeaza mintea, te relaxeaza si elimina anxietatea si stresul. 

Cum se realizeaza? 

Ingenuncheaza pe podea, cu genunchii departati si degetele de la picioare lipite. Bratele le poti pastra de-a lungul corpului sau le poti intinde in fata. Inspira si expira adanc, cu focus pe detensionare.

 

 • POSTURA CAINELE CU FATA IN JOS (Adho Mukha Svanasana) 

Despre: Aceasta postura intinde atat coloana vertebrala, cat si intregul lant posterior si calmeaza durerea de spate.

Beneficii: calmeaza nervii si stimuleaza circulatia sangelui, fortifica muschii si articulatiile bratelor, picioarelor, gatului si spatelui. Calmeaza mintea, elibereaza stresul, amelioreaza durerile de cap, insomnia, durerile menstruale si actioneaza terapeutic pentru tentiunea arteriala, astm, sciatica, sinuzita. 

Cum se realizeaza?

Din postura stand in genunchi cu sprijin pe brate, te ridici cu picioarele departate la latimea soldului pe degetele de la picioare. Impinge coccisul spre calcaie, aplicand presiune din mijlocul labelor picioarelor spre exteriorul acestora si ridica-ti coastele pastrand umerii fermi.

 

 • POSTURA RAZBOINICUL 2 (Virabhadrasana II)

Despre: Postura aceasta activeaza intregul corp, iar tu poti sa simti energia.

Beneficii: Intinde si intareste picioarele, abdomenul, incheieturile si partea superioara a spatelui. Imbunatateste echilibrul si destinde umerii. Este o postura terapeutica pentru platfus sau sciatica.

Cum se realizeaza? 

Stai in pas fandat cu bratele ridicate, trunchiul in fata si capul in directia piciorului indoit. Unghiul de sub genunchiul piciorului indoit sa fie de 90 de grade. Mana si piciorul intinse in fata sunt pe aceeasi parte a corpului. Privirea este in fata, deasupra mainii intinse.

 

 • POSTURA CU GENUNCHII LA PIEPT (Apanasana)

Despre & beneficii: Aceasta postura este un exercitiu pentru ameliorarea durerii de spate si a dezechilibrului gastrointestinal.

Cum se realizeaza?

Intins pe spate, trage ambii genunchi apropiati de piept si tine-i cu ajutorul bratelor. Muschii relaxati, spatele intins si poti incepe usor sa te legani dintr-o parte in alta, pentru a intra mai mult in senzatia de relaxare. 

 

 • POSTURA COBRA (Bhujangasana)

Despre: Postura Cobra actioneaza asupra axei corpului de la coloana vertebrala si armonizeaza cele trei planuri ale fiintei - fizic, mental si spiritual. 

Beneficii: Tonifierea muschilor spatelui, corectarea posturii, efect benefic asupra sistemului nervos, flexibilitate, imbunatatirea digestiei si regenerarea generala a corpului. 

Cum se realizeaza?

Din intins pe burta, aseaza palmele pe podea si impinge coatele catre mijloc, apasand podeaua cu varful degetelor de la picioare. Aceasta postura intinde foarte bine partea superioara a corpului.

Contrapostura pentru relaxare este postura copilului, deci poti reveni la prima postura.

 

Recomandarea mea este sa nu iti fortezi corpul, ci sa faci toate posturile in ritmul tau, atat cat iti permite mobilitatea si flexibilitatea. 

Tine minte ca scopul YOGA este sa te relaxeze, nu sa iti aduca durere 🙂

Asadar, haideti sa trecem la treaba! 🙂 

Te invit sa ma urmaresti pe Instagram si pe Facebook unde vin cu alte indicatii si chiar LIVE-uri cu diferite practici de yoga pentru comunitate! 

with love
INSTAGRAM
CATCH YOUR LIGHT
FREE UPDATES
Find what you seek

Sign in to our news generator and get free updates and videos. It's always free!

Close
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop