GIULIA NAHMANY - SIMPLE BUT POWERFUL
GIULIA NAHMANY - SIMPLE BUT POWERFUL
GIULIA NAHMANY THE BLOG

Suflete dragi,

Primesc în fiecare zi mesaje de la voi în care mă întrebați cum vă puteți apuca de meditație, de ce are ea un rol atât de important în viața mea și care sunt beneficiile – dacă acestea există. De aceea astăzi vreau să vorbim puțin despre meditație pentru începători.

Practica meditației are multiple beneficii asupra corpului nostru: ne învață să trăim în prezent, ne reduce nivelul de stres, ne ajută să ne concentrăm mai bine și să devenim mai buni și mai înțelegători față de noi înșine.

Suntem grăbiți, ne putem concentra cu greu să citim câteva pagini și uneori regretăm că nu avem starea de spirit de a ne bucura de momente cu familia noastră. Eu cred din suflet că urmând o practică de meditație pentru începători vei putea să îți rezolvi toate aceste probleme.

De ce meditația ghidată este cea mai bună tehnică de meditație pentru începători

Dacă nu ai mai făcut asta niciodată, poate că îți vine greu să te apuci sau nu știi de unde. Cu gândul la asta am întemeiat eu prima platformă online de spiritualitate – Maha Yoga. Eu iubesc poporul român și cultura noastră, însă uneori observ că la noi se vorbește prea puțin despre meditație – atât practica ei pentru evoluția spirituală, cât și practica ei pentru îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții.

Ce mi-aș mai dori din suflet să știți este că, înainte să încercați meditația și să vedeți dacă vi se potrivește, este necesar să credeți în puterea ei. Dacă veți încerca doar pentru că este la modă sau pentru că o persoană publică pe care o urmăriți practică meditația, asta nu vă va garanta rezultate.

Primul lucru pe care este nevoie să-l înveți este să acorzi atenție respirației. Inspiră. Expiră. Fii prezent. De fiecare dată când un gând vine către tine, îmbrățișează-l, acceptă-l și apoi lasă-l să plece. Întoarce-te în prezent și rămâi acolo.

Cea mai simplă metodă de meditație pentru începători este meditația ghidată. Desigur, nu ai nevoie neapărat de o platformă sau de o aplicație ca să înveți să meditezi, la fel cum nu ai nevoie de un costum special ca să începi să practici yoga. Însă de-a lungul timpului eu am cunoscut foarte multe persoane care mi-au spus că le vine greu să mediteze atunci când nu există cineva care să le ghideze.

 

3 beneficii miraculoase ale meditației

Mă întorc la ce îți spuneam mai sus. Înainte să încerci orice fel de meditație pentru începători – fie că alegi meditația ghidată sau meditația liberă, este foarte important să-ți dorești să fii prezent. La fel ca în cazul unei diete noi sau practicării unui sport, rezultatele meditației nu se văd după prima sesiune.

Dacă te numeri însă printre cei mai sceptici, lasă-mă să-ți povestesc despre 3 beneficii miraculoase ale meditației – toate sunt beneficii de care eu m-am bucurat de când am transformat meditația într-un obicei zilnic.

 1. Meditația te ajută să ai o perspectivă nouă în situațiile tensionate

Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o dată să te cerți cu cineva drag. Însă imediat ce ai luat distanță, ți-a părut rău pentru ceva ce ai zis sau ai făcut în timpul disputei. Să trăiești în prezent și să fii sincer cu tine nu înseamnă să spui orice gândești, în orice moment. Transformând meditația într-o practică zilnică vei vedea că în timp te vei putea conecta cu sinele tău chiar și în momentele dureroase și asta te va ajuta să te calmezi și să înțelegi perspectiva celuilalt.

 1. Meditația te ajută să devii mai încrezător în forțele proprii

Dacă vei reuși să meditezi doar două minute într-o zi, nu fi dezamăgit. Gândește-te la toți cei care nu dau nici măcar o șansă acestei practici miraculoase. Pe măsură ce vei învăța să-ți controlezi mintea și să fii prezent, vei observa că încrederea în forțele proprii crește. Treptat, vei învăța să te privești drept cine ești – o ființă capabilă de lucruri extraordinare atunci când își propune acest lucru.

 1. Meditația te ajută să scapi de emoțiile negative

Din nefericire, foarte mulți dintre noi am trecut deja sau vom trece printr-o perioadă de depresie. Oricât de pozitivi am fi în general, uneori necazurile ne copleșesc și uităm să ne bucurăm de acest dar minunat care este Viața. Practicând meditația vei reuși să fii mai conștient de emoțiile tale și să-ți recunoști gândurile negative fără să le lași să pună stăpânire pe tine.

Cum să meditezi pas cu pas

 1. Găsește un loc în care te simți liniștit și știi că nu vei fi deranjat. Îndepărtează posibile distrageri din mediul imediat apropiat – închide televizorul, pune telefonul pe silențios etc.
 2. Stabilește cât vei medita. Dacă ești la început eu te-aș sfătui să optezi pentru 2-5 minute de meditație. Ca să nu îți faci probleme pentru că nu știi când va trece acest timp, îți poți seta telefonul să sune în momentul în care timpul a expirat.
 3. Închide ochii sau concentrează-te într-un punct fix. Fii atent la respirație. Inspiră. Expiră. Inspiră. Expiră.
 4. Adu-ți mintea înapoi în prezent. De fiecare dată când un gând vine către tine, acceptă-l și apoi lasă-l să plece. Gândurile vor fi diferite, vei vedea. Uneori vor veni gânduri legate de o întâlnire pe care o ai în acea zi. Alteori te vei îngrijora că nu ai gătit încă sau că nu ai apucat să faci curat. Important e să nu lași niciunul dintre aceste gânduri să te facă să te oprești. Le vei rezolva pe toate după ce vei termina de meditat.
 5. Fii blând cu tine. Nu te enerva pe gândurile care vin. Doar lasă-le să plece.
 6. Concentrează-te pe starea ta actuală. După ce ai terminat meditația, nu te grăbi să te întorci la ce făceai înainte. Mai acordă-ți câteva momente în care să te concentrezi pe corpul tău și pe felul în care te simți.

Dacă ți se pare complicat sau consideri că ai nevoie de îndrumare, te aștept cu drag să te alături platformei Maha Yoga unde vei găsi atât sfaturi legate de meditație pentru începători, cât și cursuri de yoga și materiale gratuite legate de spiritualitate.

with love
INSTAGRAM
CATCH YOUR LIGHT
FREE UPDATES
Find what you seek

Sign in to our news generator and get free updates and videos. It's always free!

Close
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop