GIULIA NAHMANY - SIMPLE BUT POWERFUL
GIULIA NAHMANY - SIMPLE BUT POWERFUL
GIULIA NAHMANY THE BLOG

Să devin vegană și să adopt o dietă bazată pe plante este decizia pentru care îi sunt recunoscătoare Universului că m-a călăuzit în această direcție.

Am observat, însă, de-a lungul timpului, că există încă o confuzie între stilul de viață vegan – o dietă alimentară relativ nouă – și regimul vegetarian, despre care sunt convinsă că ați auzit și îl cunoașteți cu toții măcar parțial.

Astăzi, dragii mei, vreau să dezvălui acest mister și să vă povestesc care sunt diferențele. Mai mult, eu îmi doresc din suflet să vă ajut să înțelegeți că o dietă bazată pe plante nu este o dietă în care ești nevoit să renunți la mâncarea delicioasă sau la dulciuri – pentru că, și eu, la fel ca și voi, sunt o iubitoare de arome și gusturi.

Ce înseamnă să fii vegetarian?

O să încep de la cel mai important aspect: veganismul este o formă de vegetarianism.

În sensul cel mai clasic, să fii vegetarian înseamnă să nu consumi carne sau produse rezultate din sacrificarea animalelor. Majoritatea vegetarienilor consumă însă ouă și produse lactate. În terminologia de specialitate există și flexitarienii (sau semi-vegetarieni) -  persoane care își îngăduie din când în când să consume anumite tipuri de carne și pescetarienii – persoane care, după cum probabil ați ghicit, consumă pește.

Vegan înseamnă vegetarian sau nu?

Da, veganii sunt un tip de vegetarieni, o sub-grupă dacă vreți să-i numiți așa. Principala diferență între o persoană vegană și o persoană vegetariană este că persoana vegană nu consumă deloc produse derivate din animale sau din modul lor de viață.

Dacă sunteți măcar puțin familiarizați cu dieta vegană, atunci știți că persoanele vegane nu consumă carne, lapte și produse obținute prin prelucrarea acestuia (iaurt, brânză etc.), ouă. Însă mai puțin știut este faptul că ele nu consumă nici miere, gelatină sau zer.

Dar ce consumă o persoană vegană atunci? Plante și alimente provenite din acestea. Deși la o primă vedere poate părea extrem de restrictiv, vă asigur că nu e deloc așa. O să vă explic în continuare de ce.

Este sănătos să devii vegan?

Principala preocupare a celor care nu se văd renunțând la carne, lactate sau ouă este că o dietă bazată pe plante are ca rezultat un aport redus de nutrienți. De fapt, dieta vegană este printre cele mai sănătoase diete din lume pentru că este foarte săracă în colesterol și în grăsimi saturate. Asta ca să nu mai vorbim despre toate acele fibre, minerale și vitamine care alimentează corpul cu bunăstare.

O dietă alimentară vegană corect planificată este cea mai rapidă modalitate de a pierde kilogramele în plus și de a reduce riscul de îmbolnăvire pe termen lung.

Un scurt rezumat:

Pentru că îmi doresc ca informația să rămână cu voi și după ce veți termina de citit acest capitol aș vrea să facem un scurt rezumat:

 •       Termenii vegetarian și vegan nu sunt sinonime
 •       Există mai multe tipuri de vegetarieni (de regulă împărțiți după grupul de alimente derivate din animale pe care le consumă – ouă și produse lactate)
 •       Persoanele vegane sunt acele persoane care nu consumă carne, ouă, lapte și produse lactate, miere, zer, gelatină
 •       O persoană vegană este o persoană a cărei dietă este bazată 100% pe plante și produse obținute din prelucrarea lor
 •       Dieta vegană nu este săracă în nutrienți, ba chiar dimpotrivă – este o dietă care oferă corpului fibre, minerale și vitamine în cantități mari, iar rezultatul este scăderea riscului de îmbolnăvire și o viață mai lungă și mai sănătoasă

Încearcă stilul de viață vegan și vezi dacă ți se potrivește

V-am făcut măcar puțini curioși? Atunci vreau să vă povestesc despre Bodylight – cartea mea (acum și în limba română) în care am povestit despre călătoria mea spre un stil de viață sănătos. Bodylight nu este doar o poveste, ci și un regim alimentar care te va învăța pas cu pas în ce fel poți înlocui alimentele pe care le consumi astăzi cu alternative mult mai sănătoase. Ce părere ai? Dai o șansă unui stil de viață vegan? Dacă ai răspuns da, poți comanda cartea de aici.

with love
INSTAGRAM
CATCH YOUR LIGHT
FREE UPDATES
Find what you seek

Sign in to our news generator and get free updates and videos. It's always free!

Close
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop